BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka borçları endişe yaratıyor----

Banka borçları endişe yaratıyor

Banka borçları endişe yaratıyor
09 Şubat 2016 - 15:04 www.finansgundem.com

Yatırımcılar, banka tahvillerinden kaynaklanan borçlardan dolayı endişeli

Geçtiğimiz yılın borç piyasalarındaki olmazsa olmazı, tahvil yatırımcıları için hızlı bir şekilde bu yılın kabusu haline geliyor.

Bank of America Merrill Lynch endeks verilerine göre en riskli Avrupa tahvilleri, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 8 oranında faiz sağladı. Bu yıl ise altı haftadan kısa bir süre içerisinde, faiz ödemeleri dahil söz konusu kazançların tamamı silindi.

Yatırımcılar, zayıf karların ve küresel piyasalardaki kargaşanın, Faiz ödemesi gerçekleştirecek bankalar için durumu daha da zorlaştıracağına ilişkin endişe duyuyor. Tahviller, bankalara faiz ödemesini temerrüde düşmeden ödememe hakkı tanırken, hisse senetlerine dönüşüyorlar. Bağımsız araştırma şirketi CreditSights'ın Pazartesi günü bildirdiğine göre Deutsche Bank da gelecek yıl bu tip ürünlerin faizlerini ödemekte zorlanabilir. Banka ise alışılmadık bir şekilde, önümüzde ki iki boyunca tüm kuponları ödeyebilecek kapasitede olduğunu açıkladı.

“Bu tahvillere ilişkin endişeler , Avrupa bankacılık sisteminin zayıf olabileceği ve yavaşlayan büyümeye düşünülenden daha dayanıksız olabileceğine ilişkin korkuları temsil ediyor” diyen Brandywine Global Investment Management LLC fon yöneticisi Gary Herbert, “Bu küresel büyüme endişelerinin merkezinde bulunuyor. Ve pek hoş görünmüyor” şeklinde açıklama yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)