BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank'tan 500 milyon dolarlık ihraç----

Akbank'tan 500 milyon dolarlık ihraç

Akbank'tan 500 milyon dolarlık ihraç
28 Ocak 2015 - 11:21 www.finansgundem.com

Akbank, 500 milyon Dolar tutarında bir eurobond ihracı gerçekleştirdi

Akbank, 5 yıl + 1 gün vadeli, 500 milyon Dolar tutarında bir eurobond ihracı gerçekleştirdi.
 “Piyasaların volatil olduğu bir ortamda ihracımıza gelen yüksek talep Akbank’ın büyüme potansiyeline duyulan güvenin bir sonucu.”

Türkiye ekonomisine ve reel sektörün büyümesine daha da fazla destek sağlamak için kaynak yaratmaya devam ettiklerini söyleyen Binbaşgil, “Bu yıl Türk bankacılık sektörünün ABD Doları cinsinden ilk eurobond ihracını gerçekleştirdik. 5 yıl + 1 gün vadeli bu ihracımız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yılın ilk günlerinde açıklanan ‘Zorunlu Karşılık Politikası’ değişikliği sonrası, borçlanmaların uzun vadeli olmasını destekleyen yeni parametrelerle uyumlu, 2015’teki ikinci uzun vadeli yurtdışı fonlama işlemimiz. İhracımızı piyasalarda volatilitenin yüksek olduğu bir dönemde gerçekleştirdik. Ancak ihracımıza kısa sürede yaklaşık 4 katı talep geldi. Gelen bu yüksek talep ülkemize ve Akbank’ın yüksek büyüme potansiyeline duyulan güvenin bir sonucu.” dedi.

 “Olumlu global ekonomik görünüm ekonomimizi daha da güçlendirmek için önemli bir fırsat.”

Dünyadaki bol likidite, düşük faiz oranı ve düşük petrol fiyatlarının Türkiye gibi ülkeler için son derece olumlu bir ortam oluşturduğunu vurgulayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Bu ortamı iyi değerlendirir, yapısal tedbirlere, reformlara devam edersek, piyasalar normalize olduğunda daha da güçlü, rekabetçi bir ülke haline gelebiliriz. Bu fırsat ülkemiz için olduğu kadar, firmalarımız için de geçerlidir. Firmalarımızın da bugünlerde verimliliğini, rekabetçiliğini artırıcı önlemleri alması, kendini geleceğe hazırlaması gerekir. Bu noktada biz de, ürün ve hizmetlerimiz, ve sağladığımız finansmanla ekonomimize ve firmalarımıza desteğimizi artırarak sürdürüyoruz.” dedi.
 
4,5 Saatte 2 milyar ABD Doları talep topladık

Akbank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “ABD faizlerindeki tarihi düşük seviyeleri görüp 500 milyon ABD Doları tutarındaki 5 yıl vadeli yeni bir eurobond ihracımız için fiyat beklentimizi aranjör bankalara ilettik. Saat 12.00’de talep toplamaya başladık. Aynı gün İsviçre Merkez Bankası’nın, 3 yıldır uyguladığı CHF/EUR kur politikasını kaldırması ve faiz indirimi küresel piyasalarda dalgalanmaya sebep oldu ama biz ihraç edeceğimiz eurobondlar için gelen talepte herhangi bir yavaşlama görmedik. Aynı gün içinde ve 4,5 saatte hedeflediğimiz ihraç tutarının yaklaşık 4 katı talep aldık. Aynı gün Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesinden piyasaya çıkan tek ihraççı olduk. MS+287,5 baz puan spread ile talep toplamaya başladık, ancak yoğun ilgi sonrası bu seviyenin 17,5 bps altında 270 baz puanda talep toplama sürecini sonlandırdık. Normal şartlarda bu tür ihraçlarda 10-15 baz puan arasında değişen “yeni ihraç primi” eklenerek fiyatlama yapılır, ancak bu işlemde sözkonusu prim neredeyse sıfır oldu.” dedi.

Türk Bankaları tarafından 2015 yılında gerçekleştirilmiş ilk benchmark tahvil ihracının fiyatlamasını yaptıklarını da belirten Kefeli, Akbank’ın sektörde ilk İTMK programını kurduğunun altını çizerek bu program tahtında  Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile  5 yıl vadeli TL cinsi ihraç için anlaşma imzaladıklarını  da ekledi.

Kefeli, Akbank’ın geçtiğimiz günlerde dünyanın önde gelen tahvil veri platformu ‘mtn-i’ tarafından “Avrupa’nın Yükselen Yıldızı” seçildiğini de hatırlattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)